עוד 1462 ימים לבחירות בארה"ב - המפה האלקטורלית וממוצע הסקרים במדינות המתנדנדות

לא, כבר אין מפה אלקטורלית. לא לארבע השנים הבאות...

רק רציתי לסכם את מערכת הבחירות הארוכה והמתישה הזו ברמה האישית - בכך שאומר שנהניתי. כמו תמיד, האמריקנים יודעים לספק אקשן במערכות הבחירות שלהם ויודעים לספק סיפורים מרתקים - כך הם עשו הפעם. כך הם גם יעשו עוד ארבע שנים...

רציתי גם להודות להנהלה ולמנהלים איתם מצאתי שפה משותפת, כמו גם לגולשי רוטר וליתר הקוראים. תודה.


תוצאות האמת המסתמנות


אם כן, במערכת הבחירות הזו, הסקרים, כך מסתבר, לא טעו גם הפעם. ממוצע הסקרים של RCP ניחש נכונה, המהמרים ראו היטב, והפרשנים הסטטיסטיים חזו נכון.

וזה כמובן, הוביל אנשים כאן להמר על הסוס הנכון. אחרים, מנגד, שהסתמכו על מקורות אחרים שכשלו (רסמוסן למשל), נאלצו לעמוד במבוכה.


בחירות 2016


ולסיום, בכדי שיישאר לנו טעם של עוד - אביא מחדש את רשימת המועמדים האפשריים לבחירות 2016. יש לזכור שבבחירות ההן הכל יהיה פתוח.

מועמדים רפובליקנים אפשריים

פול ראיין - עבור פול ראיין, האפשרות לרוץ לנשיאות בהחלט קיימת - על אף הפסדו יחד עם מיט רומני. ראיין החל את הקריירה הפוליטית שלו בשנת 1998 אז נבחר לשמש כאחד מנציגיה של מדינת ויסקונסין בבית הנבחרים. הוא מכהן בתפקיד זה עד היום.

כריס כריסטי - מושל ניו-ג'רזי וכוכב עולה במפלגה, ובארה"ב בכלל. החל את דרכו הפוליטית ברמה המקומית בשנת 2002 כשנבחר לתפקיד פרקליט המדינה של ניו-ג'רזי. בשנת 2009 הכריז על כוונתו להתמודד לתפקיד מושל המדינה - ולאחר קרב צמוד זכה בתפקיד. מאז, הוא נחשב דמות פופלרית למדי בארה"ב ומועמד מובטח למירוץ הנשיאותי, על אף שחלק מכלי התקשורת עסקו בשאלת יכולתו לכהן כנשיא בהיותו אדם בעל משקל גופני רב. למרות זאת, סקר מיוחד שנערך לפני כשנה מיקם אותו במקום השלישי ברשימת הפוליטיקאים הפופולריים ביותר בארה"ב (זה נקרא "מדד החום": מקום 1 - מישל אובמה. מקום 2 - ביל קלינטון. מקום 3 - כריס כריסטי. מקום 4 - ברק אובמה). אין ספק שגם ההתנהלות הלא-מפלגתית שלו לכאורה במהלך הסופה הטרופית סנדי לאחרונה הוסיפה לו נקודות בציבור הכללי.

מרקו רוביו - עוד כוכב עולה במפלגה הרפובליקנית. דרכו הפוליטית התחילה בפלורידה בשנת 2000, אז נבחר לכהן כנציג בבית הנבחרים המקומי של המדינה. בשנת 2007 נבחר לכהן כמנהיג הרוב ומתוך כך גם החזיק בתפקיד יושב-ראש בית הנבחרים במדינה. בשנת 2010 התמודד על תפקיד הסנאטור מטעם פלורידה לקונגרס של ארה"ב וניצח. מאז, הוא מוגדר כאחד האנשים העשויים לרוץ לנשיאות בשנת 2016. רוביו, יש לומר, הוא היספני, ועל רקע זאת הוא נחשב עד לאחרונה כאחד המועמדים לתפקיד סגן הנשיא של מיט רומני, מפני הצורך לזכות בקולות ההיפנים בבחירות לנשיאות 2012. נוסף על כך, הוא נשא את אחד הנאומים המרכזיים בוועידת המפלגה הרפובליקנית בקיץ האחרון.

בובי ג'ינדל - מושל לואיזיאנה. החל את דרכו הפוליטית ברמה המקומית בשנת 1996 כשמונה לתפקיד השר האחראי על מחלקת הבריאות במדינה. בשנת 2001 עבר לממשל הפדרלי ומונה על ידי הנשיא בוש לעוזר מזכיר מחלקת הבריאות הפדרלית, תפקיד אותו עזב בשנת 2003 לטובת ניסיון כושל בהתמודדות על תפקיד מושל לואיזיאנה, שנתיים בלבד לפני הוריקן קתרינה. אחרי כשלונו, התמודד בהצלחה על חברות בבית הנבחרים האמריקני מטעם לואיזיאנה ומספר שנים לאחר מכן, בשנת 2007, נבחר לשמש כמושל המדינה. ג'ינדל, בדומה לרוביו לעיל, הוא בן מיעוטים. הוא נולד להורים ממוצא הודי והיה הראשון ממוצא כזה להתמנות למושל אחת המדינות בארה"ב.

רוב פורטמן - סנטור זוטר מאוהיו. היה חבר בית הנבחרים משנת 1993 עד לשנת 2005, אז עבר לממשל הפדרלי וקודם להיות נציג הסחר האמריקני במשרד הנשיא בוש. בהמשך הדרך התמנה לראש אגף התקציבים במשרד הנשיא - ובמסגרת שני התפקידים הללו גם היה חבר בקבינט. ב-2007 עזב את הממשל, בהסבירו כי ברצונו לבלות עם משפחתו, אך כבר ב-2008 עלה שמו כדמות אפשרית לכהן כסגן הנשיא לצד ג'ון מקיין. בשנת 2010 הוא שב להתמודד למשרה פוליטית - הפעם תפקיד הסנטור של אוהיו, אז נבחר ברוב גדול. ב-2012 שוב עלה שמו כסגן נשיא אפשרי עבור מיט רומני. לקראת סוף המירוץ, הוא גילם את הנשיא אובמה במסגרת האימונים של רומני לעימות הבחירות מול הנשיא.

ג'ב בוש - פוליטיקאי מפלורידה שכיהן בעבר כמושל המדינה למשך שתי קדנציות. הוא בנו של הנשיא ה-41 של ארה"ב, ג'ורג' בוש האב, ואחיו של הנשיא ה-43, ג'ורג' בוש הבן. שמו עלה מספר פעמים כאפשרי לריצה במערכת הבחירות של שנת 2016.

שרה פיילין - המועמדת מטעם המפלגה הרפובליקנית לסגנות הנשיא במערכת הבחירות של שנת 2008. החלה את חייה הפוליטיים באמצע שנות ה-90' בעיירה הקטנה ואסילה שבמדינת אלסקה, שם כיהנה כחברת מועצת העיר ועד מהרה אף הצליחה להתמנות לראשות העירייה. כמה שנים לאחר מכן ניסתה להתמודד על תפקיד מושל המדינה, וכשלה. בשנת 2006 ניסתה זאת שוב והצליחה - ובכך הפכה להיות האישה הראשונה בתפקיד. בשנת 2008 נבחרה פיילין במפתיע על ידי ג'ון מקיין לכהן כסגניתו במירוץ לבית הלבן מול ברק אובמה וג'ו ביידן. השניים הפסידו במירוץ ופיילין שבה לתפקידה כמושלת אלסקה, אך בשנת 2009 התפטרה מתפקידה. מאז היא סירבה להכחיש תרחיש של ריצה לנשיאות.

מועמדי 2012 - כמעט כל המועמדים בפריימריז לשנת 2012 עשויים למצוא עצמם מתחרים על הכרטיס לייצוג המפלגה במירוץ לנשיאות לשנת 2016. זה כולל את ריק סנטורום, ניוט גינגריץ', הרמן קיין, ריק פרי, מישל בקמן, ג'ון האנסטמן וטים פלונטי.

כמובן שזו רשימה חלקית ביותר שכוללת בעיקר את הכוכבים העולים הלא מוכרים לציבור הישראלי. עוד רבים וטובים אחרים עשויים למצוא עצמם מתמודדים על הנשיאות בשנת 2016 (רודי ג'וליאני, מייק האקבי, בוב מקדונל, סקוט ווקר, ראנד פול, סקוט בראון ועוד...)

מועמדים דמוקרטים אפשריים

הערה: יש לציין שמטבע הדברים, עקב העובדה שהדמוקרטים כיום מחזיקים בשלטון, רוב האנשים כאן למטה הכחישו את האפשרות שירוצו לנשיאות... מצב זה גם עשוי להישאר זהה לפחות עד בחירות אמצע הקדנציה בשנת 2014.

ג'ו ביידן - סגן נשיא ארה"ב. ג'ו ביידן כבר נחשב למועמד של היום שאחרי מטעם המפלגה הדמוקרטית. אמנם המזל לא ממש לצידו - בכל ההיסטוריה הפוליטית האמריקנית, רק 4 סגני נשיא הצליחו להתמנות לנשיאים, שלושה מהם הרחק הרחק מאחור במאה ה-18 והמאה ה-19. מלבד זאת, מעולם לא היה נשיא שנכנס לבית הלבן מעל גיל 70. אבל לא איש כג'ו ביידן להתייאש, הרי הוא תמיד יוכל להבטיח לציבור הבוחרים האמריקני שהוא לא ישתמש למטרות פוליטיות בגילו הצעיר ובחוסר ניסיונו של יריבו.

הילרי קלינטון - מזכירת המדינה של ארה"ב. שמה עלה כדמות אפשרית להתמודד במערכת הבחירות לנשיאות של שנת 2016, אך כידוע, היא כבר הכריזה על פרישתה בחודש ינואר הקרוב.

רם עמנואל - ראש עיריית שיקגו. הכחיש בעבר שהוא מתכוון לרוץ לבחירות 2016. עמנואל נכנס לפוליטיקה הארצית בשנת 2002 כשנבחר לכהן כנציג מדינת אילינוי בבית הנבחרים. בתפקיד זה החזיק עד שנת 2009, עת מונה לתפקיד ראש הסגל בבית הלבן בממשלו של ברק אובמה. מתפקיד זה פרש עמנואל בשנת 2010 בכדי לרוץ לראשות עיריית שיקגו - מירוץ בו ניצח.

אנדרו קואומו - מושל מדינת ניו-יורק. דרכו הפוליטית המרכזית החלה ברמה הפדרלית, כשמונה על ידי ביל קלינטון למזכיר מחלקת השיכון והפיתוח העירוני, כשמתוקף תפקידו זה כיהן בקבינט של קלינטון עד לתום כהונת הממשל. לאחר מכן, ניסה קאומו לרוץ לתפקיד מושל מדינת ניו-יורק, אך נכשל. בשנת 2006 הוא נבחר ברוב גדול לכהן כתובע הכללי של המדינה, תפקיד בו החזיק עד סוף 2010. במהלך כהונתו, ניסה פעם נוספת להיבחר לתפקיד מושל המדינה, והצליח. לאחרונה נאלצה מדינתו להתמודד עם הסופה הטרופית סנדי.

מרטין אומאלי - מושל מדינת מרילנד. החל את דרכו הפוליטית בשנת 1990 בהתמודדות כושלת על תפקיד בסנאט המקומי. שנה לאחר מכן נבחר כחבר במועצת עיריית בולטימור ובסוף העשור אף התמודד בהצלחה על תפקיד ראשות העיר. בתפקיד זה הוא כיהן עד לשנת 2007, אז החליט להתמודד על תפקיד מושל מדינת מרילנד. הוא זכה ברוב קטן ונבחר לכהונה נוספת בשנת 2010. לאחרונה נאם בוועידת המפלגה הדמוקרטית.

מארק וורנר - סנטור זוטר מוירג'יניה. החל את דרכו בפוליטיקה כשניסה ללא הצלחה להיבחר לסנאט האמריקני מטעם מדינת וירג'יניה בשנת 1996. כחצי עשור לאחר מכן נבחר לתפקיד מושל המדינה, בתפקיד זה החזיק עד לשנת 2006. בתום כהונתו הודיע על כוונתו להתמודד על תפקיד בסנאט האמריקני, ואכן זכה בתפקיד בבחירות 2008. הוא נחשב כאחד מהאישים שעשויים היו להתמנות לתפקיד סגן הנשיא לצד ברק אובמה.

טים קיין - המנצח בבחירות לסנאט מטעם מדינת וירג'יניה אמש. לפני המירוץ הזה, הוא שימש כיו"ר הוועדה הלאומית הדמוקרטית, לפני כניסתה לתפקיד של דבי וסרמן שולץ. את דרכו הפוליטית הוא החל בשנת 1998 כשנבחר לראשות עיריית ריצ'מונד, תפקיד שהחזיק למשך 3 שנים. לאחר מכן הוא התמודד בהצלחה על תפקיד סגן מושל מדינת וירג'יניה ושירת בתפקיד הזה עד לשנת 2006, אז הצליח להתמנות לתפקיד המושל עצמו. בתפקיד המושל החזיק עד לאחרונה. כעת יכהן כסנטור זוטר.

אנטוניו ויארוגוסה - ראש עיריית לוס אנג'לס. התחיל ונשאר לכל אורך הדרך בפוליטיקה המקומית: החל משנת 1994 כיהן כחבר בית הנבחרים המקומי של מדינת קליפורניה ולאחר מכן אף כראש מפלגת הרוב ויו"ר הבית. בשנת 2001 התמודד על ראשות עיריית לוס אנג'לס, אך כשל. כשנתיים לאחר מכן התמודד בהצלחה על חברות במועצת העיר והוא החזיק בתפקיד הזה למשך שנתיים, אז הצליח להיבחר לראשות העירייה בשנת 2005. בתפקיד ראש העירייה הוא מכהן עד היום. בקיץ האחרון הוא כיהן כיו"ר וועידת המפלגה הדמוקרטית, אז הוא היה זכור בעקבות המבוכה סביב הכנסת "ירושלים כבירת ישראל" למצע המפלגה הדמוקרטית.

חוליאן קסטרו - ראש עיריית סן-אנטוניו בטקסס. עלה לכותרות בקיץ האחרון כשנאם את אחד הנאומים המרכזיים בוועידת המפלגה הדמוקרטית. קסטרו החל את דרכו הפוליטית ברמה המקומית בשנת 2001 כשנבחר לכהן כחבר במועצת העיר סן-אנטוניו. לאחר קרוב לעשור, התמודד על ראשות העיר וניצח. לאחרונה הכריז שאין בכוונתו לרוץ לנשיאות ("Never Going to Happen").

וכמובן שיש עוד רבים וטובים אחרים. נדע בשנים הקרובות.


האשכול המקורי ברוטר - archive.rotter.net/cgi-bin/scoopsarchive/dcboard.cgi?az=show_thread&om=2038020121107&forum=archiveforum

הוספת תגובה

חדש יותר ישן יותר

טופס יצירת קשר